Zorgverzekering zoeken

Wil je een zorgverzekering zoeken en ben je benieuwd waar je dient te beginnen? Het is allereerst van belang om voor jezelf op een rij te zetten waar je naar op zoek bent. Wil je een goedkope zorgverzekering afsluiten, of zoek je bijvoorbeeld naar een polis waarmee je kunt rekenen op een uitgebreide dekking en goede service?

Je kunt de goedkoopste zorgverzekering zoeken door de premies online met elkaar te vergelijken. Het is daarnaast interessant om na te gaan of de dekking past bij waar je naar op zoek bent. Voorkom dat je uiteindelijk zelf voor zorgkosten op dient te draaien, vanwege een goedkope zorgverzekering met een beperkte dekking. Pak de kosten van de afgelopen jaren erbij en schat de zorgkosten voor het komende jaar zo goed mogelijk is.

Goedkope zorgverzekering zoeken

Je kunt een goedkope zorgverzekering zoeken door gebruik te maken van de online aanbiedingen. Je kunt de kosten voor bijvoorbeeld de basispremie eenvoudig met elkaar vergelijken, zodat je precies na kunt gaan waar je de meest goedkope zorgverzekering af kunt sluiten. Zoek je puur de goedkoopste zorgverzekering, bijvoorbeeld omdat je alleen de basisdekking wenst? Het is in dat geval niet nodig om door de voorwaarden heen te spitten, aangezien de dekking binnen het basispakket wettelijk wordt vastgesteld en bij iedere verzekeraar gelijk is.

Het is desalniettemin verstandig om gebruik te maken van de goedkoopste zorgverzekering die je de mogelijkheid biedt zoveel mogelijk online in orde te maken. Op die manier houd je zelf de touwtjes in handen en weet je daarnaast zeker dat de verzekeraar op de kosten kan besparen, om je tegen een scherpe premie een goede verzekering aan te bieden.

Online zorgverzekeraars vergelijken

Je kunt de goedkoopste zorgverzekering vinden door de diverse verzekeraars online met elkaar te vergelijken. Je kunt hiervoor naar de websites van de verzekeraars surfen, maar het is nog gemakkelijker om direct online een vergelijking te maken van de diverse verzekeraars. Je zorgt er op die manier voor dat je direct een beeld krijgt van een goedkope zorgverzekering die je kunt afsluiten, of je na kunt gaan waar je kunt rekenen op de beste dekking.

Wil je zowel een basisdekking als een aanvullende dekking afsluiten? Dat maakt het online vergelijken iets minder gemakkelijk, aangezien je ook op de voorwaarden dient te letten. Ga niet blind af op de goedkoopste zorgverzekering. Wens je alleen de basisdekking en gebruik je eigenlijk nooit zorg? Dan kun je bovendien gebruik maken van het vrijwillig eigen risico. Door dit in te stellen op €500, bovenop het verplichte eigen risico, kun je de goedkoopste zorgverzekering afsluiten en ben je heel voordelig verzekerd.

Basisdekking en aanvullende dekking

Wil je een goedkope zorgverzekering afsluiten, die bestaat uit een basisdekking en een aanvullende dekking? Het is gebruikelijk om de beide onderdelen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten, maar wist je dat dit niet verplicht is? Je hebt de mogelijkheid om de basisdekking af te sluiten bij de ene verzekeraar, om de aanvullende dekking vervolgens elders af te sluiten. Dit gebeurt relatief weinig, maar kan in sommige gevallen een scherpe premie opleveren.

Je kunt de goedkoopste zorgverzekering het best selecteren door aan de hand van de voorwaarden 3 – 5 verzekeraars te kiezen die qua voorwaarden aan je wensen voldoen, net als op het gebied van service en eventuele extra’s. Vergelijk deze verzekeraars op basis van de premie. Op die manier sluit je een goedkope zorgverzekering af, zonder dat je het risico loopt dat je op termijn zelf op dient te draaien voor allerlei kosten.

Goedkoopste zorgverzekering afsluiten

Je kunt de goedkoopste zorgverzekering gewoon online afsluiten, door je op tijd af te melden bij je huidige verzekeraar en je aan te melden bij de nieuwe. Je kunt je oude zorgverzekering opzeggen door een officiële brief te sturen, of online door te geven dat je hier geen gebruik meer van wenst te maken. Aan de andere kant kun je de nieuwe goedkope zorgverzekering afsluiten door je online aan te melden. Je dient dit in ieder geval voor het eind van het jaar te doen. Wij adviseren je aan de melden voor 15 december, zodat je geen last hebt van de drukke periode rond de feestdagen.

Je kunt op die manier overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering, zodat je een zo scherp mogelijke premie betaalt. Dit betekent onder andere dat je veel vaste lasten over kunt houden, al kun je die tevens opsparen om het eventuele eigen risico van te betalen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: