Zorgverzekering wijzigen

Wil je de zorgverzekering wijzigen, bijvoorbeeld omdat je gebruik wenst te maken van een aanvullende dekking? Houd er rekening mee dat het niet altijd zomaar mogelijk is om dit tussentijds te doen. Zeker wanneer je de goedkoopste zorgverzekering afsluit is de kans groot dat je dit doet voor een periode van een jaar. Wijzigt de zorgverzekeraar de voorwaarden in jouw nadeel of verhoogt deze de premie voor alle klanten? Dan is de kans groot dat je binnen 30 dagen over mag stappen. Je kunt wat dat betreft niet zomaar je zorgverzekering wijzigen, maar er bestaan in uitzonderingssituaties wel degelijk mogelijkheden.

Tussentijds wijzigen

Je kunt bij een aantal verzekeraars je zorgverzekering wijzigen, al zal het in de meeste gevallen gaan om een uitbreiding van de dekking. Houd er bovendien rekening mee dat er sprake kan zijn van een medische keuring of een wachttijd, op het moment dat je een aanvullende dekking (bekijk deze pagina voor meer over aanvullend verzekeren) toe wenst te voegen. FBTO is een verzekeraar die hier op een soepele manier mee omgaat. Je kunt daar je zorgverzekering wijzigen aan de hand van plannen die je gedurende het jaar maakt, waardoor je daar altijd gebruik kunt maken van een goedkope zorgverzekering.

Overstappen van zorgverzekeraar

Wil je de zorgverzekering wijzigen, of zelfs overstappen naar een andere verzekeraar? We hebben ieder jaar de mogelijkheid om dat te doen. Zeg je oude zorgverzekering op voor 31 december en reken wat extra tijd vanwege de drukke dagen aan het eind van het jaar. Vervolgens kun je tot 31 januari van het komende jaar een nieuwe zorgverzekering afsluiten, die met terugwerkende kracht in zal gaan vanaf 1 januari van dat jaar. Wat dat betreft is het wat lastiger om je zorgverzekering te wijzigen, maar heb je in ieder geval ieder jaar de mogelijkheid om wijzigingen uit te voeren of over te stappen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: