Zorgverzekering opzeggen

Het opzeggen van je zorgverzekering zelf is niet tijdgebonden. Dit wil zeggen dat je je zorgverzekering dus kunt opzeggen wanneer je dit zelf wenst. Dat je je zorgverzekering echter kunt opzeggen wanneer je zelf wenst betekent nog niet direct dat je zorgverzekering dan ook direct stopt. Je hebt je zorgverzekering namelijk voor een jaar afgesloten en dat betekent dus dat deze ook gewoon nog zal blijven doorlopen. Je kunt dan misschien wel denken aan een overstap, maar ook dit is pas mogelijk aan het einde van het jaar en niet eerder. Opzeggen kan dus altijd, maar je zorgverzekering zal dus daadwerkelijk pas stoppen op het moment dat je contract is afgelopen.

Opzeggen zorgverzekering naar aanleiding van klacht

Als je je zorgverzekering wilt gaan opzeggen omdat je ontevreden bent over je zorgverzekeraar zul je uiteraard eerst moeten proberen om er samen met je zorgverzekeraar uit te komen en het probleem op te lossen. Het feit dat je enkel ontevreden bent is dus niet genoeg om zomaar de overeenkomst te ontbinden. Mocht je de klacht die je hebt niet kunnen oplossen met je zorgverzekeraar, dan kun je altijd nog via andere wegen je klacht aankaarten buiten je zorgverzekeraar om. Dit kan echter alleen als je wel echt een poging hebt ondernomen er samen met je zorgverzekeraar uit te komen.

Heb je alles geprobeerd een oplossing te vinden met je zorgverzekeraar, maar wil het simpelweg niet lukken om er samen uit te komen, dan kun je eens op deze website kijken: http://www.skgz.nl/. Hier kun je informatie vinden over hoe het nu verder moet met je klacht en wat je nog allemaal kunt doen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: