Zorgverzekering buitenland

Benieuwd hoe het zit met je zorgverzekering in het buitenland? Houd hier rekening mee indien je van plan bent om in het buitenland te gaan wonen of werken, of dat je regelmatig op vakantie gaat en je gebruik wilt maken van een goede verzekering. Zowel de goedkope zorgverzekeringen als de meer duurdere polissen kunnen je een goede dekking bieden, dus kijk hier in jouw specifieke geval goed naar. In veel gevallen is de zorgverzekering in het buitenland geldig, al dien je rekening te houden met enkele beperkende voorwaarden.

Op vakantie in het buitenland

Ga je op vakantie? Dan is je zorgverzekering in het buitenland geldig en kun je daar gebruik van maken op het moment dat je in het ziekenhuis komt te liggen, of je langs een arts dient te gaan. De dekking maakt onderdeel uit van het basispakket, ook wanneer je buiten Europa zorg nodig hebt. Houd er echter rekening mee dat de verzekering de kosten zal dekken op basis van de kosten in Nederland. Maak je daarnaast meer kosten? Dan heb je een speciale zorgverzekering voor het buitenland nodig en is de kans groot dat de goedkoopste zorgverzekering helaas niet toereikend zal zijn.

Wonen en werken in het buitenland

Woon of werk je in het buitenland? Dan kun je een zorgverzekering voor het buitenland afsluiten, gewoon hier in Nederland. Wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland gedetacheerd wordt, of je werkt in een EU/EER-verdragsland is de kans groot dat de Nederlandse verzekering gewoon geldig zal zijn, net als wanneer je daar tijdelijk gaat studeren. Controleer de geldigheid van je verzekering in ieder geval bij je eigen verzekeraar, of houd hier al rekening mee tijdens het overstappen. Je weet op die manier zeker dat je de zorgverzekering in het buitenland kunt gebruiken, op het moment dat je te maken krijgt met medische kosten.

Vorig artikel:

Volgend artikel: