Zorgverzekering afsluiten

Wil je de goedkoopste zorgverzekering afsluiten? Dan is het van belang om online een vergelijking uit te voeren, aangezien je er daarmee voor zorgt dat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Hoe zit het met de verschillen tussen de traditionele en de online zorgverzekeraars en wat kun je besparen door het eigen risico met maximaal €500 te verhogen? Je kunt online je zorgverzekering afsluiten, op het moment dat je er nog geen hebt of je de mogelijkheid hebt om over te stappen. We hebben die mogelijkheid ieder jaar, dus zorg ervoor dat je voor die tijd een vergelijking uitvoert.

Online afsluiten

zorgkoffer en hartWil je een zorgverzekering afsluiten en dat graag online doen? Voer dan een vergelijking uit, op basis van zowel de dekking als de premie. Ga altijd uit van de zorgverzekeraars die je qua dekking een goede optie te bieden hebben. Vergelijk vervolgens pas de premie, om te voorkomen dat je een goedkope zorgverzekering afsluit waar je vervolgens niets aan hebt zodra je de zorg eenmaal nodig hebt. Je kunt ieder jaar rond november of december overstappen en een nieuwe zorgverzekering afsluiten, om er zeker van te zijn dat je het komende jaar niet teveel betaalt.

Overstappen en zorgverzekering afsluiten

Wil je overstappen en een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Zorg er dan in ieder geval voor dat je de oude verzekering voor 31 december van dit jaar opzegt, om vervolgens voor 31 januari van het komende jaar een nieuwe verzekering af te sluiten. Deze zal dan met terugwerkende kracht ingaan vanaf 1 januari van dat jaar, waardoor je zonder onderbreking verzekerd bent geweest. Je kunt online de zorgverzekering afsluiten, waardoor het in veel van de gevallen voldoende is om je gegevens door te geven en zelf op tijd te zorgen voor de opzegging van de oude verzekering die je had lopen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: