Zorgverzekering afsluiten als collectief

Als student kun je meedoen aan een collectief voor een goedkopere zorgverzekering. Ook via je werkgever kun je meedoen aan een collectief voor een goedkopere zorgverzekering, maar hoe zit het nou als je geen werkgever hebt en ook geen student bent; kun je dan ook meedoen aan een collectief om zo goedkoper uit te zijn voor een zorgverzekering? Het antwoord hierop is ja. Het is mogelijk om dit te doen zonder het via werk of als student te doen. Door je in te schrijven bij bepaalde organisaties kunnen particulieren een collectieve zorgverzekering afsluiten.

Collectieve zorgverzekering voordelig?

Een collectieve zorgverzekering kan goedkoop uitpakken, maar dat hoeft niet altijd gunstig te zijn. Alhoewel een collectieve zorgverzekering van een bepaalde zorgverzekeraar waarschijnlijk goedkoper uit zal pakken dan de normale premie die je moet betalen bij deze zorgverzekeraar kan het nog altijd zo zijn dat andere zorgverzekeraars standaard ook al zo’n goedkope premie aanbieden. Je hebt daarnaast ook geen vrije keuze over de zorgverzekeraar en je zult het dus gewoon moeten doen met de zorgverzekeraar die het gehele collectief voorziet van een zorgverzekering.

Veel mensen houden van de keuze vrijheid en dan is een collectieve zorgverzekering misschien niet de beste optie. Hoewel het dus wel erg goedkoop kan uitpakken kan een normale zorgverzekering dit ook. Je kunt natuurlijk altijd eens kijken naar een collectieve zorgverzekering om te zien of het voor jou voordeliger is. Mocht dit dan niet zo zijn, dan kun je gewoon via ons overzicht op zoek gaan naar een goed geprijsde zorgverzekering.

Volgend artikel: