Zorgverzekering 2015

Er wordt steeds meer bekend over de zorgverzekering 2015, waardoor we daar een goed beeld van kunnen krijgen. Inmiddels zijn bijvoorbeeld de eerste premies voor de zorgverzekering bekend, waardoor we na kunnen gaan dat de genoemde stijging van de premie mee lijkt te vallen. De zorgverzekering voor 2015 wordt in een aantal gevallen wat duurder, maar de voordelige zorgverzekeraars bieden nog altijd een scherpe premie. Je kunt de goedkoopste zorgverzekering afsluiten door een online vergelijking op te stellen

De zorgtoeslag zal in 2015 wat lager zijn dan in de voorgaande jaren, terwijl het eigen risico aan de andere kant juist nog wat verder omhoog gaat. Werkenden en anderen die loonheffing betalen hoeven minder af te dragen aan AWBZ-premie, omdat de gemeenten een deel van de taken overnemen en de premiedruk daardoor wat afneemt. Er is op die manier sprake van enkele belangrijke wijzigingen voor de zorgverzekering 2015.

Premie zorgverzekering 2015

Zoek je een goedkope zorgverzekering in 2015? Houd er rekening mee dat de zorgpremie bij een aantal verzekeraars wat op zal lopen. Schattingen lieten zien dat de gemiddelde premie met ongeveer €115 per jaar toe zal nemen. Dit betekent ongeveer €10 per maand aan extra kosten, bovenop de toch al forse bedragen die we in de voorgaande jaren betaalden.

De eerste verzekeraars die de premie voor de goedkope zorgverzekering voor 2015 bekend hebben gemaakt laten aan de andere kant echter zien dat er niet overal sprake is van een stijging. Met name de basisdekking hoeft niet per se duurder uit te vallen. Het is aan de andere kant vooral de aanvullende dekking die meer kosten met zich mee zal brengen. Wil je een goedkope zorgverzekering voor 2015 afsluiten? Dan is het dus verstandig om alleen gebruik te maken van de basisdekking bij een verzekeraar.

Zorgtoeslag in 2015

Heb je nu een goedkope zorgverzekering dankzij een uitgebreide zorgtoeslag? Indien je gebruik maakt van een maximaal eigen risico is het zelfs mogelijk om maandelijks een paar euro over te houden, omdat de toeslag dan hoger is dan de premie die je aan de andere kant betaalt. Dit zal in 2015 niet meevallen, omdat de zorgtoeslag wat omlaag gaat en de zorgverzekering voor 2015 in een aantal gevallen wat duurder zal worden. Het is daarom nog belangrijker dan voorheen om op zoek te gaan naar een goedkope zorgverzekering.

Zorg ervoor dat je een vergelijking maakt van de premies die je betaalt bij de diverse verzekeraars. Probeer na te gaan welke dekking je kunt verwachten, in ruil voor een scherpe premie. Zet voor jezelf op een rij wat je nodig hebt en sluit de goedkoopste zorgverzekering voor 2015 af, zodat je zoveel mogelijk geld over kunt houden.

Eigen risico zorgverzekering 2015

Wil je de goedkoopste zorgverzekering afsluiten? Dan is het verstandig om naast het verplichte eigen risico ook gebruik te maken van een vrijwillig eigen risico. Je zorgt er daarmee voor dat je zelf meer zorgkosten op zal vangen, iets waar de verzekeraar je een scherpere premie voor zal aanbieden.

Je kunt op die manier een goedkope zorgverzekering voor 2015 afsluiten. Houd er echter rekening mee dat het verplichte eigen risico in 2015 €375 zal gaan bedragen, in plaats van de €360 die we in 2014 dienden te betalen. In combinatie met de maximaal €500 aan vrijwillig eigen risico betekent dit een maximale kostenpost per jaar van €875. Maak je gedurende het jaar geen gebruik van de goedkope zorgverzekering? Dan hoef je het eigen risico niet te betalen en zorg je er dus voor dat je flink op de premie kunt besparen, zodat je een flink deel in je eigen zak kunt steken.

AWBZ-premie omlaag

Tenslotte kun je rekenen op een goedkope zorgverzekering, omdat de AWBZ-premie voor een ieder die loonheffing betaalt omlaag gaat. Dit bedrag aan kosten staat los van de kosten voor de goedkoopste zorgverzekering zelf, het is een kostenpost die men via de belastingen zal innen. Het feit dat de premie omlaag gaat betekent echter wel dat er netto meer over zal blijven van het inkomen.

Het is daarom verstandig om op zoek te gaan naar een goedkope zorgverzekering en de voordelen op die manier op te stapelen. Indien je gebruik maakt van de goedkoopste zorgverzekering en je gedurende het jaar weinig zorg nodig hebt kun je maximaal besparen op de kosten. Op die manier kun je voordelig gebruik maken van de zorgverzekering voor 2015, zonder dat je aan de andere kant grote risico’s op hoge rekeningen hoeft te lopen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: