Zorgverzekeraars

We kennen in Nederland tientallen zorgverzekeraars, van de grote namen die een ieder kent tot de inkoopcollectieven en de specifieke verzekeraars. Je kunt deze online met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld om op zoek te gaan naar goedkope zorgverzekeringen. Kijk daarnaast ook goed naar de dekking waar je op kunt rekenen, net als de eenvoud waarmee je wijzigingen door kunt geven of je een declaratie in kunt dienen. Vergelijk de verschillende soorten zorgverzekeraars met elkaar en houd in ieder geval rekening met het verschil tussen online en traditionele spelers.

Online zorgverzekeraars

De online zorgverzekeraars maken in veel gevallen onderdeel uit van de traditionele verzekeraars, maar houden de kosten scherper in de gaten. Je zorgt er met een goedkope zorgverzekering van een van deze aanbieders voor dat je een zo scherp mogelijke premie betaalt. Je regelt er meer zelf, zoals het afsluiten van de verzekering, het doorgeven van wijzigingen en het indienen van declaraties. Men maakt er optimaal gebruik van de mogelijkheden van het internet, om de kosten in de hand te houden. Wat dat betreft zijn de online zorgverzekeraars vooral goed geschikt voor een ieder die de kosten graag zo laag mogelijk wenst te houden en best bereid is om daar wat service voor in te leveren.

Traditionele zorgverzekeraars

Aan de andere kant zijn er de traditionele zorgverzekeraars, de grote namen die we allemaal wel kennen. Denk hierbij onder andere aan Achmea, maar ook aan VGZ en Delta Lloyd. De grote namen bieden je de mogelijkheid om een zorgverzekering af te sluiten, waarbij je kunt rekenen op een uitstekende service. Men biedt vaak net wat meer dan de online aanbieders, maar vraagt daar ook een hogere premie voor. Spreken deze zorgverzekeraars je het best aan? Houd er dan rekening mee dat je maandelijks iets meer zal betalen, maar je aan de andere kant kunt rekenen op extra’s en een goede ondersteuning. Lees hier meer over de keuze voor de zorgverzekering.

Vorig artikel:

Volgend artikel: