Ziektekostenverzekering

De ziektekostenverzekering is in Nederland voor iedereen verplicht. We zorgen er op die manier voor dat een ieder goed verzekerd is tegen zorgkosten, waardoor we hier optimaal gebruik van kunnen maken. Je kunt gebruik maken van een basisverzekering en een eventuele aanvullende dekking, waarbij alleen de basis voor een ieder verplicht is. Met name de tandartsverzekering maakt bij veel mensen onderdeel uit van het pakket. Zij zorgen er hiermee voor dat de ziektekostenverzekering ook de kosten van een controle of een behandeling bij de tandarts zal dekken.

Wat is een ziektekostenverzekering?

Een ziektekostenverzekering laat op een heel mooie manier zien hoe we ons collectief kunnen verzekeren tegen bepaalde hoge kosten. Een behandeling van een vervelende ziekte kan gemakkelijk hoge kosten met zich meebrengen, iets wat veel mensen zelf niet kunnen betalen. We gebruiken de ziektekostenverzekering om collectief premie bij elkaar te leggen en daar de behandelingen van te betalen die enkelen van ons dienen te ondergaan. Binnen de ziektekostenverzekering kunt u zelf bepalen welke onderdelen u aanvullend wenst te verzekeren, zoals alternatieve geneeswijzen. U kunt een zorgverzekering afsluiten bij een van de tientallen zorgverzekeraars die er in Nederland actief zijn.

Dekking van de ziektekostenverzekering

De dekking van de ziektekostenverzekering wordt deels door de overheid vastgesteld. Het gaat daarbij om de basisdekking, die voor iedereen verplicht is. Vanuit de basisverzekering betalen we onder andere de kosten voor de huisarts en het ziekenhuis, terwijl bijvoorbeeld de tandarts en de fysiotherapeut in veel van de gevallen vragen om een aanvullende verzekering. Wat dat betreft zijn we vrij in de dekking van de ziektekostenverzekering en betalen we de premie die daar bij past. Je kunt ziektekostenverzekeringen met elkaar vergelijken, om een scherpe premie te betalen voor de dekking waar je het komende jaar gebruik van wenst te maken.

Vorig artikel:

Volgend artikel: