Ziekenfonds vergelijken

Wil je het ziekenfonds vergelijken voor 2014, zodat je goed op de hoogte bent van de kosten waar je rekening mee dient te houden? We maken sinds een aantal jaren gebruik van het nieuwe zorgstelsel, wat betekent dat je zelf een zorgverzekering af kunt sluiten. Je dient in ieder geval de basisdekking af te sluiten en je kunt daarnaast gebruik maken van een eventuele aanvullende verzekering of een tandartsdekking. Je kunt het ziekenfonds vergelijken met de basisdekking, waarmee je er bijvoorbeeld voor zorgt dat kosten voor de huisarts en voor een opname in het ziekenhuis goed gedekt zijn.

Premie en dekking

Ga je het ziekenfonds vergelijken of ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering, zorg er dan in ieder geval voor dat je zowel de premie als de dekking in de gaten houdt. Veel mensen gaan direct van start met het vergelijken van de premie, maar vergeten op die manier dat alleen een goede dekking op de lange termijn een verzekering interessant maakt. Krijg je te maken met zorgkosten en dien je deze vanwege de slechte dekking alsnog zelf te betalen? Dan heb je immers weinig aan de lage premie. Je kunt wat dat betreft het ziekenfonds vergelijken door goed naar zowel de premie als de dekking te kijken.

Ziekenfonds en ziektekostenverzekering

ziekenhuiskofferAls we het ziekenfonds vergelijken denken we nog in de termen die we jarenlang gebruikt hebben, aangezien we tegenwoordig op zoek gaan naar een goedkope ziektekostenverzekering. Dit is de benaming voor de polissen die we zelf af kunnen sluiten. Je hebt ieder jaar rond de jaarwisseling de mogelijkheid om over te stappen naar een andere verzekeraar. Je kunt in november of december het ziekenfonds vergelijken en op die manier op zoek gaan naar een meer aantrekkelijke polis, waar je vervolgens gewoon online naartoe over kunt stappen. Ben je een student, lees dan eerst even wat meer over de mogelijkheden die je als student zijnde hebt. Deze verschillen namelijk van de reguliere zorgverzekering.

Vorig artikel:

Volgend artikel: