Welke zorgverzekering past bij mij?

Ben je benieuwd naar welke zorgverzekering er het best bij je past? Ga dan uit van de zorgvraag die je hebt. Je kunt de vraag ‘welke zorgverzekering past bij mij’ onder andere beantwoorden door uit te gaan van de zorg die je de afgelopen 3 jaar hebt gebruikt. Had je genoeg gehad aan de goedkoopste zorgverzekering, of heb je gebruik gemaakt van de zorg en was vooral de dekking van belang? Heb je te maken gehad met zorgkosten die niet binnen de basisdekking vallen en hoe zit het bijvoorbeeld met de kosten voor de tandarts?

Basisdekking

‘Welke zorgverzekering past bij mij’ kun je beantwoorden door in ieder geval goed te kijken naar de basisdekking. Sluit dit aan bij de zorgbehoeften die je de afgelopen jaren hebt gehad? Ben je bijvoorbeeld een paar keer bij de huisarts geweest, of heb je in het ziekenhuis gelegen? Dan is de kans groot dat deze zorg gewoon door de basisverzekering gedekt werd, waardoor het niet nodig is om een aanvullende dekking af te sluiten. Je zorgt daarmee voor een goedkope zorgverzekering, die je bovendien zelf online kunt regelen. Wil je online zelf wijzigingen doorgeven en declaraties invoeren, of heb je aan de andere kant behoefte aan wat meer hulp en ondersteuning? Dit zijn zaken die je je af moet vragen om de zorgverzekering voor 2014 te kunnen bepalen.

Aanvullende verzekeringen

dokter cartoon met stethoscoopAls je de vraag ‘welke zorgverzekering past bij mij’ wil beantwoorden en je gebruik gemaakt hebt van alternatieve geneeswijzen, of je veel bij de fysiotherapeut bent geweest is de kans groot dat je het best gebruik kunt maken van een basisverzekering, met een aanvullende dekking. Ook indien je regelmatig bij de tandarts komt en je daar kosten verwacht is het verstandig om dit te doen. Je kunt dan het best een uitgebreide verzekering afsluiten en daar iets meer premie voor betalen, zodat je vervolgens optimaal gebruik kunt maken van de zorg die er beschikbaar is.

Vorig artikel:

Volgend artikel: