Studenten zorgverzekering

Ben je op zoek naar een studenten zorgverzekering en wil je daar een zo scherp mogelijke premie voor betalen? Ga dan op zoek naar de speciale dekkingen die er beschikbaar zijn, die goed aansluiten bij waar je als student naar op zoek bent. De zorgverzekeraar dekt alleen de zaken waar jij behoefte aan hebt, waardoor het mogelijk is om op de kosten te besparen en er daarmee voor te zorgen dat je een scherpe premie betaalt. Vergelijk de dekking van de studenten zorgverzekering bij voorkeur met die van een reguliere verzekering, om te bepalen of dit goed bij je past.

Scherpe premie

Het grote voordeel van een studenten zorgverzekering is dat je er een scherpe premie voor betaalt. Ben je student en ontvang je daarom ook zorgtoeslag? Dan is de kans groot dat de dekking je maar een paar euro per maand zal kosten, afhankelijk van de eventuele aanvullende dekking waar je gebruik van wenst te maken. Je betaalt zelf een paar euro per maand, want de rest van de premie ontvang je aan de andere kant via de zorgtoeslag. Wens je daarnaast gebruik te maken van het vrijwillig eigen risico? Dan is de kans groot dat de studenten zorgverzekering je na aftrek van de zorgtoeslag zelfs geld op zal leveren.

Specifieke dekking

Houd er rekening mee dat de studenten zorgverzekering een heel specifieke dekking kent. Je kunt bijvoorbeeld rekenen op dekking van de aanschaf van condooms en van fysiotherapie, maar aan de andere kant niet op de kosten voor kraamzorg of ouderenzorg. Wat dat betreft kies je voor een dekking die aansluit bij het leven dat studenten en andere jongeren leiden. Val je zelf binnen deze categorie? Dan zorg je er met de studenten zorgverzekering voor dat je op een goede manier verzekerd bent, terwijl je aan de andere kant niet teveel betaalt.

Vorig artikel:

Volgend artikel: