Premie zorgverzekering

De premie van de zorgverzekering wordt vastgesteld door de verschillende verzekeraars zelf, al neemt dat niet weg dat je hier zelf invloed op hebt. Je kunt de goedkoopste zorgverzekeringen afsluiten, door deze online met elkaar te vergelijken of een vrijwillig eigen risico te accepteren. Zorg er in ieder geval voor dat je online kijkt naar zowel de traditionele als de online verzekeraars. Ben je bereid om zelf online wijzigingen door te geven en bijvoorbeeld online declaraties in te dienen? Dan kun je de premie voor de zorgverzekering hiermee flink omlaag brengen, waardoor je jaarlijks zomaar enkele tientjes tot honderd euro kunt besparen.

Nominale premie zorgverzekering

zorgkruis groenVerzekeraars gaan uit van de nominale premie voor de zorgverzekering en kunnen je daar een korting op aanbieden door het eigen risico uit te breiden, of je meer zaken zelf online te laten regelen. Met name de online verzekeraars kunnen op die manier aantrekkelijke kortingen aanbieden. Wens je de premie voor je zorgverzekering in één keer te betalen? Ook hiermee kun je in veel gevallen een paar procent op de premie van je zorgverzekering besparen, waardoor je het komende jaar voordeliger uit zal zijn.

Eigen risico uitbreiden

Wil je de premie voor de zorgverzekering nog verder omlaag brengen? Dan is het verstandig om eens goed te kijken naar het eigen risico zoals je dat wenst te dragen. Breid je dit naast het verplichte deel van €360 uit naar maximaal €860 per jaar? Dan kun je tot €250 per jaar aan premie besparen en zorg je voor de goedkoopste zorgverzekering. Houd er aan de andere kant rekening mee dat je wel wat meer risico neemt. Wat dat betreft heb je zelf invloed op de premie voor de zorgverzekering en zorg je er hiermee voor dat je niet teveel betaalt. Door niet teveel te betalen wordt een zorgverzekering afsluiten natuurlijk direct een stuk leuker.

Vorig artikel:

Volgend artikel: