Overstappen zorgverzekering

Wil je overstappen van zorgverzekering, bijvoorbeeld omdat je het idee hebt dat je teveel premie betaalt? Je kunt uiteraard ook overstappen vanwege de dekking of de service die je van een zorgverzekeraar verwacht. Het overstappen van zorgverzekering werkt heel eenvoudig en is ieder jaar opnieuw mogelijk. Zorg ervoor dat je de oude verzekering voor 31 december hebt opgezegd. Vanwege de drukke dagen aan het eind van het jaar is het verstandig om hier begin december al mee aan de slag te gaan. Je zorgt er op die manier voor dat je er op tijd bij bent.

Online overstappen

Vervolgens kun je tot en met 31 januari van het volgende jaar overstappen van zorgverzekering, door een nieuwe dekking af te sluiten. Je kunt uiteraard gewoon online overstappen, bijvoorbeeld nadat je een vergelijking hebt uitgevoerd. Heb je op die manier de goedkoopste zorgverzekering gevonden? Geef dan aan dat je er het komende jaar graag klant wilt worden, zodat de verzekeraar dit voor je in orde kan maken. Zij maken het overstappen van zorgverzekering op die manier heel eenvoudig, waardoor je er slechts enkele minuten van je tijd in hoeft te steken.

Goedkoopste zorgverzekering

rode verbanddoosHeb je de goedkoopste zorgverzekering gevonden en wil je daarom graag overstappen van zorgverzekering? Zorg ervoor dat de oude verzekering op tijd stopt en houd er rekening mee dat je alleen na een jaar over kunt stappen. We kunnen rondom de jaarwisseling allemaal op zoek gaan naar een nieuwe verzekeraar, gedurende het jaar is dat helaas niet zomaar mogelijk. Verhoogt de zorgverzekeraar de premie of wijzigt deze de voorwaarden in jouw nadeel? Dan kun je ook tussentijds binnen 30 dagen overstappen van zorgverzekering. Op die manier zorg je ervoor dat je gewoon een scherpe premie per maand of per jaar blijft betalen, voor de zorg die je af wenst te nemen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: