Korting zorgverzekering

Wil je een korting op de zorgverzekering, bijvoorbeeld om de goedkoopste zorgverzekering af te sluiten of niet meer te betalen dan strikt noodzakelijk is? Probeer eerst meerdere verzekeraars te selecteren die qua dekking in ieder geval aan je wensen voldoen. Vervolgens kun je de premies naast elkaar leggen en op zoek gaan naar korting op de zorgverzekering. Het grote voordeel van deze methode is dat je er zeker van bent dat je op een goede manier verzekerd bent. Wat dat betreft kom je niet voor verrassingen te staan op het moment dat je de zorg daadwerkelijk nodig hebt.

Premie vooruitbetalen

Je kunt allereerst korting op de zorgverzekering krijgen, door de premie vooruit te betalen. Je hebt doorgaans de mogelijkheid om dit per maand te doen, of de totale kosten voor het komende jaar in één keer te betalen. In dat tweede geval krijg je doorgaans een paar procent korting op de zorgverzekering. Dat kan zomaar een paar tientjes schelen, waardoor je die gemakkelijk kunt besparen. Daarnaast heb je het komende jaar geen omkijken meer naar de maandelijkse kosten en kun je er zeker van zijn dat je niet te maken krijgt met onverwachte kosten die ineens worden afgeschreven.

Vrijwillig eigen risico

Daarnaast kun je een korting op de zorgverzekering krijgen, door een vrijwillig eigen risico te accepteren. Accepteer je de maximale €500 als vrijwillig eigen risico, bovenop de wettelijk verplichte €360 per jaar? Dan kun je tot €250 per jaar op de premie besparen en weet je zeker dat je een aantrekkelijke korting op de zorgverzekering ontvangt. Je sluit dan de goedkoopste zorgverzekering af, zonder dat je deze in één keer hoeft te betalen. Schat de zorgkosten voor het komende jaar in en bepaal op die manier of het verstandig is om het aanvullende eigen risico te accepteren. Bekijk direct de mogelijkheden en speel zelf eens met het eigen risico om de kortingen te bekijken.

Vorig artikel:

Volgend artikel: