Dekking zorgverzekering

Ben je benieuwd naar de dekking van de zorgverzekering voor 2015? Indien je een goedkope zorgverzekering zoekt en je alleen gebruik wilt maken van de basisdekking is het voldoende om naar de premies hiervan te kijken. De dekking van de basis zorgverzekering wordt jaarlijks vastgesteld door de overheid, iets waar de verschillende verzekeraars zich aan dienen te houden. Ze dienen je verplicht te accepteren voor de basisdekking en bieden je allemaal dezelfde voorwaarden. Dit betekent dat je de dekking voor de basisverzekering niet hoeft te vergelijken. Het is wel van belang om de dekking voor een eventuele aanvullende verzekering goed te vergelijken. Sluit de goedkoopste zorgverzekering af, maar alleen wanneer de dekking goed aansluit bij je persoonlijke voorkeuren. Op die manier voorkom je dat je uiteindelijk toch veel kosten zelf dient te betalen.

Dekking van de basisverzekering

Ben je benieuwd naar de dekking van de zorgverzekering, of de veranderingen voor 2015? Vanaf 2015 gaan er enkele aanspraken uit de AWBZ over naar de zorgverzekering. De zorgverzekeraars zijn nu bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de gehandicaptenzorg, de vergoeding voor de wijkverpleging en het verblijf in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast zal de dekking voor de zorgverzekering veranderen voor de geriatrische revalidatiezorg en prenatale testen. Dit betekent dat je een goedkope zorgverzekering kunt afsluiten die je hier dekking voor zal bieden, het is niet nodig om daarvoor gebruik te maken van een aanvullende dekking. De overheid stelt het pakket jaarlijks opnieuw vast van de basisverzekering, om optimaal te kunnen beantwoorden aan de behoeften die er leven.

Goedkope aanvullende verzekering

Wil je daarnaast gebruik maken van een aanvullende verzekering? Indien je een goedkope zorgverzekering wilt afsluiten is het van belang om eerst goed naar de voorwaarden te kijken, om te voorkomen dat je uiteindelijk toch veel kosten zelf dient te betalen. Probeer 3 – 5 aanvullende verzekeringen te vinden die passen bij de specifieke wensen die je hebt op het gebied van de dekking. Je kunt die verzekeringen dan gebruiken om op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering. Je weet dan in ieder geval zeker dat je kunt rekenen op een goede dekking.

De verzekeraars zijn vrij om zelf de inhoud van de dekking te bepalen en daar een bepaalde premie aan te koppelen. Dit betekent dat er grote verschillen kunnen bestaan en het van belang is om hier in ieder geval goed naar te kijken op het moment dat je de zorgverzekering wilt afsluiten.

Tandartsverzekering afsluiten

Binnen de dekking van de zorgverzekering is er standaard geen ruimte voor een tandartsverzekering. Je kunt er daarom voor kiezen om een aparte tandartsverzekering af te sluiten en er daarmee voor te zorgen dat je deze kosten niet zelf hoeft te betalen. Het is verstandig om de kosten die je verwacht op een rij te zetten en dit te vergelijken met de kosten die je aan premie betaalt, op het moment dat je gebruik wenst te maken van de dekking voor tandartskosten. Maak afweging en ga op die manier na of het de moeite waard is om hier een verzekering voor af te sluiten. Indien je de goedkoopste zorgverzekering zoekt is de kans groot dat de dekking voor de kosten bij de tandarts hier geen onderdeel van uit zal maken. Kun je een goedkope tandartsverzekering afsluiten? Dan is die goedkope zorgverzekering wellicht toch een goede keuze, om tot een volledige dekking te komen.

Online zorgverzekering afsluiten

Wil je de goedkoopste zorgverzekering afsluiten en er daarnaast voor zorgen dat je kunt rekenen op een goede dekking? Dan is het verstandig om online op zoek te gaan naar een verzekering die je aan de ene kant een goede dekking biedt, terwijl het aan de andere kant een goedkope zorgverzekering blijft. Kies je voor alleen de basisdekking? Ga dan voor de laagste premie, terwijl je bij de aanvullende dekking ook op de inhoudelijke elementen dient te letten.

Op die manier kun je de goedkoopste zorgverzekering afsluiten, waarmee je er bovendien voor zorgt dat je op een goede dekking kunt rekenen op het moment dat er een keer wat aan de hand is. Dit betekent dat de zorgverzekeraar daadwerkelijk zal uitkeren op het moment dat je zorg nodig hebt, mits je natuurlijk het eigen risico al betaald hebt. Ga bovendien na in welke gevallen het eigen risico geldt en welke kosten de verzekeraar direct zal dekken. Het eigen risico geldt bijvoorbeeld niet voor de zorg binnen de aanvullende verzekering. Neem de voorwaarden goed door en sluit een goede goedkope zorgverzekering af, om daar in 2015 optimaal gebruik van te kunnen maken zodra er een keer wat aan de hand is.

Vorig artikel:

Volgend artikel: