Basisverzekering

De basisverzekering is in Nederland voor iedereen verplicht en verzekeraars mogen je dan ook niet weigeren. Tot deze dekking behoren onder andere de geneeskundige zorg door huisartsen, medisch specialisten en verloskundigen, maar daarnaast ook het verblijf in het ziekenhuis en medicijnen waar we gebruik van dienen te maken. Je kunt op zoek gaan naar de goedkoopste zorgverzekering, aangezien de dekking van de basisverzekering door de overheid bepaald wordt. Dat betekent dat iedere verzekeraar hetzelfde pakket te bieden heeft, los van de service en ondersteuning die er daarnaast wordt aangeboden.

Onderdelen van de basisverzekering

Verder kunnen we dankzij de basisverzekering rekenen op een dekking voor kraamzorg en logopedie, maar ook voor hulpmiddelen voor behandelingen en beperkte fysiotherapie. Verder is het stoppen-met-roken programma hierin opgenomen en kunnen we rekenen op dekking van de kosten voor het ziekenvervoer. Wat dat betreft zit de basisverzekering op een degelijke manier in elkaar en zorgt het er ook bij een goedkope zorgverzekering voor dat we goed gedekt zijn. De tandheelkundige zorg binnen de basisdekking geldt alleen voor kinderen tot 18 jaar en kinderen tot 6 jaar kunnen bovendien rekenen op fluoridebehandelingen wanneer zij ‘blijvende’ tanden en kiezen krijgen.

Aanvullende dekkingen

Wil je naast de basisverzekering graag gebruik maken van een aanvullende dekking? Dan is het van belang om je aanvullend te verzekeren. Houd er rekening mee dat je in dat geval niet zomaar meer kunt zoeken naar de goedkope verzekeringen, aangezien de kans groot is dat de dekking dan minder zal zijn dan bij een iets duurdere verzekeraar. Ook de tandartskosten voor volwassenen dien je aanvullend te verzekeren, of zelf te betalen. Wat dat betreft kun je de basisverzekering uitbreiden op de manier die je wenst, mits je het de kosten van de extra premie waard vindt en je daarmee kunt zorgen voor een passende dekking.

Vorig artikel:

Volgend artikel: